Hoe ik een kanaal van 42 kilometer lang overzwom

Twee jaar geleden sprong ik voor het eerst in 17 jaar weer in het water om te zwemmen. Helemaal vergeten hoe het ook alweer moest verzoop ik haast ter plekke. Iets met kikker, vliegtuig, potlood, intrekken, spreid, sluit, hink, stap, sprong. Hoe ging het ook alweer? Nu moet ik eerlijk bekennen ik heb nooit goed kunnen zwemmen. Toen ik voor het eerst diplomazwemmen moest, en alle ouders plaats namen op de tribunes rondom het zwembad, voegde ik me hartstikke zenuwachtig bij de rest van de kinderen. Maar terwijl ik tussen de andere kinderen ging staan, klaar om te gaan zwemmen, beginnen alle ouders (inclusief m’n eigen), te schaterlachen. Door alle zenuwen was ik vergeten m’n zwembroek aan te trekken. Een dramatische start van een zeer magere zwemcarrière.
Al spartelend haalde ik die dag m’n diploma en later zelfs een tweede. Maar daarmee hield het op. Ik vond het wel mooi geweest, en zo duurde het dus 17 jaar voor ik weer het water in sprong. Inmiddels kom ik een beetje vooruit, al lig ik haast verticaal in het water en kom derhalve niet vooruit. Als ik baantjes ga trekken ben ik vooral een uur lang bezig om niet te zinken.
Tijd dus om het Reitdiep over te zwemmen. Het Reitdiep is een kanaal van zo’n 42 kilometer lang, maar gelukkig is hij lang niet zo breed, dus dat moet gaan lukken. Daarnaast besta ik voor 60% uit water dus 40% van mij hoeft maar te kunnen zwemmen. Mocht het alsnog misgaan had ik altijd Jura nog als reddingsboei.

Het avontuur in foto’s.

Natuurlijk gingen we hardlopend heen_DSC0677

Veiligheid boven alles, zwembandjes dus!_DSC0698-2

En plons!_DSC0726

Nu eens in een meertje zwemmen. Again hardlopend heen (en terug)_DSC0950-2

Even van het uitzicht genieten.  Jura heeft aandacht voor twee! _DSC0958-2

Ik kan niet zo snel en mocht dus een beste voorsprong…_DSC0970

Maar wel samen terug zwemmen…._DSC0985

Het is altijd leuk om reacties te lezen, dus laat weten wat je er van vindt. Be kind & Play nice.
 1. Trees says:

  Prachtig stukje tekst en even prachtige foto’s!!
  Sorry alsnog dat ik je ooit uitlachte 😉

 2. jan says:

  Jammer ik kan geen foto posten maar je was altijd al een waterrat. zet deze wel even op facebook.

 3. Dunja says:

  Altijd leuk om jullie op te wachten. 😀

Leave a reply.