Rondje Scheemda

Het is alweer een poosje geleden sinds ik voor het laatst wat op dit/deze (ik weet nog steeds niet wat het is) blog heb geschreven. Dit betekent natuurlijk niet dat ik heb stilgezeten, sterker nog, ik heb nog nooit zoveel kilometers gemaakt als de afgelopen maanden. Dus een update is al lang over tijd.
Vorige maand liepen Jura en ik naar Scheemda. De toeristische route welteverstaan, wat inhield dat we in acht uur tijd een handvol mensen tegen zijn gekomen en in totaal drie honden. Meer dan genoeg want we zijn niet zo sociaal eigenlijk. Een klein fotoverslag (oh ja, als je op de foto’s klikt vergroot je ze. Wel zo mooi natuurlijk)

De route:
route

Begin 2012 was Woltersum landelijk nieuws omdat de dijk op breken stond. Dat weerhoudt Jura er niet van om er toch even op te piesen.
_DSC1312

Lente was begin februari al in aantocht.
_DSC1318

Bij het Schildmeer hadden we even tijd om wat speurspelletjes te doen…
_DSC1395-2

over de steigers te rennen…
_DSC1406-2

en een broodje te eten
_DSC1329

Deze vogels leven bij het Schildmeer. Maar aangezien Jura vindt dat ze op gepaste afstand moeten blijven heb ik het bordje maar op de kiek gezet
_DSC1327

Vogels Hondshalstermeer
_DSC1449

Hoogwater…
_DSC1462

Het Hondshalstermeer was in 2007 uitgeroepen tot het stilste plekje van Nederland. Jura in 2014 tot stilste hondje.
_DSC1486

Jura Sebastian Blaff
_DSC1489

Finishfoto door paps die zo lief was om ons op te halen.
1798928_10152172293473936_869348236_o

Het is altijd leuk om reacties te lezen, dus laat weten wat je er van vindt. Be kind & Play nice.
 1. Trees says:

  Prachtige plaatjes!

 2. henk says:

  Prachtig! het hele groninger land voor jezelf, smane met Sebastian Blaff, hahaha, leuk gevonden.

 3. Astri says:

  Wat een geweldige tocht zo samen met Jura. En prachtige foto’s. Geweldig dat jullie zo saampies heerlijk kunnen genieten in alle rust van een prachtige wandeling in Nederland op zo’n mooist.

 4. Wesley says:

  Dank voor de reacties. Het Groninger landschap is fijn om door te lopen. Maar ik moet zeggen dat Oost-Groningen heel wat minder geschikt is voor wandelaars (en fietsers) dan de rest van Groningen.
  Niet dat er niet genoeg moois is hoor, maar je kunt (letterlijk) niet om de autowegen, waar ze als gekken scheuren heen. Dat is in het zuiden, westen en noorden van Grunn wel anders.

Leave a reply.