A ‘bult’ too far

Twee november stapte ik voor het eerst uit bij een wedstrijd, na drie van de vier ronden hield ik het voor gezien. Klote! Het goede gevoel was al een tijdje weg en alle trainingen leken nauwelijks tot betere tijden te leiden. De afgelopen weken hebben een nieuw trainingsschema en een strenger dieet ervoor gezorgd dat ik twee kilo lichter aan de start van een cross wedstrijd stond gisteren. Nu gaan wedstrijden lopen en afvallen niet samen, maar dat ik zo tegen een muur zou lopen had ik niet verwacht.
Het prachtige parcours liep door het bos, was volledig onverhard, bestond voornamelijk uit mul zand en blubber en kende zeven bulten, die allemaal drie keer beklommen moesten worden. Tot de helft ging het eigenlijk heel prima, ik had het gevoel dat ik op reserve liep. Maar ik had helemaal geen reserves… Toen ik aan de derde en laatste ronde begon was de tank volledig leeg en leken de bulten exponentieel zwaarder te worden! Maar uitstappen doen we na die ene keer nooit weer. Uiteindelijk liep ik de negen kilometer in een dikke 39 minuten. Meer zit er nu even niet in, maar ondanks dat de tijden van de laatste drie kilometers dramatisch waren ben ik vooral blij dat ik die wrange nasmaak van twee november heb weg kunnen spoelen.

1De twee lopers waarmee ik naar de finish liep, en een aantal lopers die we op een ronde achterstand hadden gezet.

_MG_84122foto gemaakt door paps die samen met mams weer eens eem keer kwam kijken.  _MG_8268Staan we ook eens samen op de foto 😀

* dit is het trainingsschema + dieet wat ik nu volg: http://racingweight.com/.

Het is altijd leuk om reacties te lezen, dus laat weten wat je er van vindt. Be kind & Play nice.
  1. Trees says:

    2 kilo lichter of niet, ik ben wel vÊt trots op je!

  2. jan says:

    lopen in de omgeving van Norg is al een feestje.
    Gezellig zo.
    Ik ga nog een keer me doen al is het een kilometer

Leave a reply.