Rode bietjes en chocola

_DSC1538

_DSC1536

 

Het is herfst, de bladeren vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten als.. nou ja, als paddenstoelen uit de grond. Bovenstaande foto’s heb ik niet deze herfst gemaakt maar al eerder. Ergens in een herfst in ieder geval. De herfst brengt ook ideaal hardloopweer, want de mooiweerlopers zijn verdwenen evenals de fietsende bejaarden met hun trapondersteuning. Lekker in alle rust kilometers maken voor de wedstrijden van het najaar. Die warme douche is gewoon net even wat lekkerder als het buiten grijs en nat is. Komende zondag loop ik een wedstrijd van elf kilometer over de dijk bij Delfzijl, storm en regen wordt er voorspeld. Als ik snel genoeg ben loop ben ik gefinisht voor ik nat ben en thuis maak ik de beste herstelsmoothie die er bestaat.

De ingrediënten

  • 2 kleine of 1 grote biet (voorgekookt)
  • 2 bananen (in stukjes ingevroren)
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel honing
  • 500ml sojamelk (uit de koeling)
  • evt. een flinke lepel eiwitten en wat hennepzaad

Het is misschien op het oog een rare combinatie ‘bietjes en chocola’ maar het is niets minder dan briljant en nog hartstikke gezond ook.

Het is altijd leuk om reacties te lezen, dus laat weten wat je er van vindt. Be kind & Play nice.
  1. Trees says:

    Mooie foto’s en ben benieuwd naar zowel wedstrijd als smoothie!

Leave a reply.