Heroische Hummus

DSC_0075-2 DSC_0081-2
 

Vandaag is het dierendag en daarom eet Jura verse lamshartjes, her favorite! Dunja en ik zijn dan wel vegetariër, maar Jura eet vlees. Naast lamsharten liggen er in onze vriezer een schapenkop, stukken nek en rug van een ree, lamsstaartjes en ga zo maar door.  Allemaal wild en stukken vlees dat mensen in Nederland niet eten. Maar Jura eet ook vaak met de vegetarische pot mee, en als er één ding is dat ze lekker vindt dan is het mijn heroïsche hummus. Ik hoef thuis maar een potje kikkererwten open te draaien of het monster komt uit de tuin of woonkamer aangestormd. Gelukkig staande de meeste muren nog in huis, maar alles moet wijken tot ze haar broodje hummus krijgt. Hier is mijn recept.

Heroische Hummus goed gekeurd door Jura.

 • 1 pot kikkererwten
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels pindakaas of zoveel mogelijk pindakaas dat je met een lepel uit een pot kan scheppen
 • Sap van een limoen/halve citroen
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 eetlepels zonnebloem/olijfolie
 • Zout
 • Zwarte peper
 • Paprikapoeder
 • (Beetje water)

Bereidingswijze
Mix alles met je staafmixer tot het hummus is.

ps. 

Er wordt wel eens gezegd dat knoflook slecht is voor je hond maar dat geldt voor z’n broertje de ui. De voor honden giftige stof komt slecht in minieme hoeveelheid voor in knoflook en kan daarom geen kwaad.

DSC_0240-2

Het is altijd leuk om reacties te lezen, dus laat weten wat je er van vindt. Be kind & Play nice.
 1. jan says:

  dat haar oren zo krullen komt dat door de knoflookl

 2. Noes says:

  Als je nou die pindakaas eens vervangt door tahin (sesampasta) en er wat geroosterde zaadjes overheen strooit, word ‘ie nog lekkerder en heeft het ook nog eens een spectaculair effect op het functioneren van de hartspier… mjam, zegt Jura 😉

 3. Wesley says:

  Okay ik ga het proberen. Maar ik moet zeggen, ik ben niet zo dol op sesamzaadjes, misschien is het in de hummus wel lekker.

Leave a reply.